Alternatieve login voor O365

Veel organisaties gebruiken een intern domein (bijv. domein.int). Dit geeft vaak problemen bij een Office 365 implementatie waar je ook direct wilt zorgen dat de gebruikers met hun huidige inlognaam kunnen inloggen in de O365 omgeving. Dit kon niet want je domein is meestal geen routable DNS domein. Voorheen moest je de UPN(User Principal Name) aanpassen. Dit was niet altijd wenselijk. 

Daar komt gelukkig verandering in!

AlternateSignInID

Sinds een tweetal weken heeft Microsoft een alternatieve inlog ID beschikbaar gesteld in Offic365 voor gesynchroniseerde of gefedereerde accounts. Hiermee is het mogelijk om een alternatieve Inlog ID voor O365 of Azure AD accounts aan te passen. Hiervoor kan de e-mail attribute of eventuele andere attributen gebruikt worden. Natuurlijk is het gewoon mogelijk om de huidige modellen te blijven gebruiken.

Meer informatie is hier te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s