Windows Applicaties afnemen uit de cloud voor onderwijs? – Remote App

Dit bericht is natuurlijk niet alleen voor onderwijs, maar daar is het wel heel relevant. Veel onderwijsinstellingen zijn druk bezig met BYOD (bring your own device) strategieën. Een van de uitdagingen is dat je de onderwijs applicaties, die vaak nog steeds niet web gebaseerd zijn, moet kunnen aanbieden.

Vandaag is de preview van Microsoft RemoteApp gelanceerd. Hiermee is het mogelijk met een webbrowser en een eenvoudige plug-in, niet web gebaseerde applicaties aan te bieden aan je gebruikers. Zo kunnen docenten of studenten eenvoudig bij hun applicaties vanaf huis of vanuit de eigen laptop of tablet. Op dit moment wordt Windows, Mac OSX, iOS en Android ondersteund!

Zodra je via de site inlogt met je O365 For Education account wat de meeste scholen hebben wordt het onderstaande scherm getoond waarmee je in deze demo Excel, PowerPoint en Word kan opstarten! Maar dat kunnen natuurlijk ook andere applicaties zijn.

SNAGHTML15372f4d

Meer informatie is hier te vinden.

4 gedachtes over “Windows Applicaties afnemen uit de cloud voor onderwijs? – Remote App

  1. Remco, dank voor de tip, werkt goed! Helaas kan in de demo geen connectie maken met mijn OneDrive maar dat zal zijn redenen hebben. ;-). Enig idee wat de kosten zijn voor ons als school om zoiets op te zetten?

  2. Pingback: Weer enorme verbeteringen binnen Microsoft Azure | About cloud

  3. Pingback: Microsoft Azure Remote Apps beschikbaar vanaf 11 december 2015! | About cloud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s