Beheer van BYOD mobiele apparaten in Office 365

Het is een drukke week met alle updates die aangekondigd zijn voor Office 365. Een van de nieuwe functionaliteiten die voor begin 2015 gepland is, is het beheer van mobiele apparaten (telefoon en tablet) met Office 365. Onderwijsinstellingen gebruiken vaak Office 365 als hun primaire opslag van documenten/informatie. Sommige van deze informatie wil je soms wel eens beschermen dat ze bijvoorbeeld niet zomaar gesynchroniseerd mogen worden met een eigen mobiele apparaat. Zo wil je misschien niet op een onveilige mobiel zomaar documenten kunnen opslaan. Met deze update is het mogelijk om een dergelijk mobiel apparaat te koppelen met Office 365 en deze met een aantal voorwaarden in te laten stellen. Je kan dan denken aan een pincode voor het opstarten van je mobiel of andere beveiligingsopties.

Je bent je mobiel verloren en er staat nog data van Office 365 op, dan is het mogelijk om op deze telefoon de Office 365 data te verwijderen op afstand.

En zo zullen er nog wel een paar functionaliteiten toegevoegd worden. Als je op dit moment al dit soort apparaten wilt beheren binnen je onderwijsinstelling is het al mogelijk om Microsoft Intune in te zetten. Hiermee is het nu al mogelijk om dit soort apparaten te beheren en te onderhouden (met bijvoorbeeld updates)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s