De video portal binnen Office 365, handig voor onderwijs!

Het gaat hard de laatste paar weken, ik kan het zelfs bijna niet meer bijhouden. Maar gisterenavond is er weer een belangrijke nieuwe mijlpaal binnen Office 365, de video portal. Ik denk een enorme kans voor veel onderwijstellingen om hun video’s in de cloud op de slaan. Ja, er zijn nog wel een paar limieten in deze eerste versie, zo is er op dit moment een maximale upload van 2GB per video, maar veel van de filmpjes zijn ook kort, dus dat mag geen probleem zijn.
Er is ook nog geen embedded code beschikbaar, zodat je nog niet eenvoudig op je site kan tonen, maar dat zal best allemaal komen. Het mooie is namelijk, het is gewoon gratis!

Allereerst even kort wat is de video portal ook alweer?

Deze toevoeging is standaard onderdeel van het onderwijspakket binnen Office 365. Iedereen zal het op termijn ook erbij krijgen. (als je first release aan hebt staan, zal dat nog enige dagen/weken duren, zo niet dan komt het begin volgend jaar). In de video portal is het mogelijk om heel eenvoudig een video te bekijken / zoeken. Door eenvoudig op een van de bovenstaande video’s te klikken, wordt de direct video afgespeeld.

Video’s worden aan de hand van zogenaamde ‘Channels’ gerubriceerd. Door bovenin op een Channels te klikken krijg je een lijst te zien met allerlei channels. Onder een channel kan een video worden ‘gevonden’. Het overzicht ziet er nog niet erg mooi uit vind ik, maar het is een start zullen we maar zeggen J.

Een gebruiker kan vanuit zijn verkenner gewoon de video slepen naar de video portal, zodat hij wordt geüpload en dit voorbeeld aan de Channel Community wordt toegevoegd.

 

Het mooie is dus, dan je binnen je onderwijsinstelling eenvoudig een intern YouTube kanaal kan maken. Op dit moment is het nog niet mogelijk om mensen buiten je school uit te nodigen (je hebt een O365 licentie nodig).

Veel scholen kampen op dit moment met video’s op diverse fileshares, USB sticks en andere oplossingen. Hierdoor zijn ze vaak moeilijk terug te vinden voor studenten en docenten. Ik denk dat deze video portal het onderwijs weer een stapje verder helpt, en nog helemaal gratis ook!

Deze video geeft een leuk beeld van de mogelijkheden:

Hier is nog meer te lezen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s