Office 365 video portal – architectuur

Zoals de meeste onderwijsinstellingen al gezien hebben is de video portal binnen Office 365 geactiveerd. Hiermee is het heel eenvoudig om video’s te delen met je studenten of collega’s. De video portal is nog niet helemaal te vergelijken met een zakelijke Youtube omgeving, maar het biedt wel al kansen om eenvoudig video’s te delen via kanalen(channels). Ik krijg vanuit de ICT afdeling vaak wel de vraag hoe de architectuur van deze nieuwe video portal werkt.

Hieronder een architectuur plaat hoe deze omgeving werkt op dit moment.

o365videoarchitectuur

Zoals je kan zien wordt naast Office 365 ook Microsoft Azure Media Services gebruikt. Deze dienst binnen Microsoft Azure zorgt ervoor dat je video’s klaar worden gemaakt voor de verschillende apparaten. Een iPhone of een pc willen natuurlijk diverse formaten om een video goed af te spelen en ook nog op een veilige manier!

Binnen SharePoint wordt voor elk kanaal een eigen site collectie aangemaakt. Op dit moment worden de volgende video formaten ondersteund binnen de video portal:

.mp4, .mpeg, .mpg, .avi, .wmv, .dv, .3gp, .3g2, .3gp2, .asf, .mts, .m2ts, .mod, .ts, .vob, .xesc, .m2v, .ismv

Daarnaast heeft Microsoft een leuke video geplaatst hoe deze technologie werkt zodra je een video uploaden in de portal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s