Aangepaste inlogpagina maken voor Office365

Vaak wil je als onderwijsinstelling een eigen ‘look and feel’ uitstralen naar je studenten en medewerkers. Een van de features binnen Office365 is branding. Hiermee is het eenvoudig om een ‘aangepaste’ inlogpagina te activeren. Als beheerder navigeer je naar het beheerscherm van Office365 en klik je op ‘Company Profile’, zoals hieronder weergegeven.

custombranding1

Kom je in het scherm om je thema aan te passen.

custombranding

Als beheerder kan je hier een logo toevoegen op de startpagina, de kleuren selecteren etc etc. Het kan er dan als volgt eruit komen te zien en meer in stijl van je eigen school.

Sign-in-page-branding-1

Een van de andere nadelen is dat gebruikers altijd bij het standaard inlogscherm uitkomen (nog zonder branding) en pas na het invoeren van gebruikersnaam het nieuwe inlogscherm zien. Dat is vaak verwarrend! Gelukkig is daar ook een oplossing voor gekomen. Door gebruikers te verwijzen naar een bepaalde URL komen ze direct op de juiste inlogpagina uit. Hieronder een voorbeeld, vervang achter ?WHR= met jouw naam van O365 en je komt als gebruiker direct op de juiste inlogpagina uit.
https://login.microsoftonline.com/?whr=woodgrove.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s