IFTTT ondersteuning voor Office365

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat er ondersteuning van IFTTT(If This Then That) komt voor Office365. Hiermee is het straks mogelijk om heel eenvoudig acties binnen of naar Office365 te koppelen aan alle andere diensten die beschikbaar zijn binnen IFTTT. Binnen IFTTT zijn er al heel wat kanalen(zoals Office365) aanwezig, denk hierbij aan andere e-mail diensten, foto diensten, huis automatisering, weer, SMS, locatiegegevens, instagram, facebook, twitter, etc. etc.

Zo zou je binnen Office365 als bijvoorbeeld een leeropdracht niet af is, automatisch een agenda item kunnen aanmaken in de agenda van de leerling. Of als een nieuwe leerling toevoegt aan een SharePoint Contactpersonen lijst een extra pagina laten aanmaken in je OneNote notitieblok. Dat ziet er dan als volgt uit binnen IFTT:

307831

Microsoft heeft op haar eigen kanaal ook wat recepten (bovenstaand is een recept) als voorbeelden toegevoegd. Klik je op deze link dan heb je er ongeveer 30 recepten tot je beschikbaar waar je gelijk mee kan gaan werken. Hieronder een tweetal voorbeelden uit de receptenlijst:

22-7-2015 08-34-49

Hiermee is het mogelijk om foto’s die je maakt op je Instagram direct op te slaan op je onbeperkte opslag van OneDrive voor bedrijven(scholen)

22-7-2015 08-36-12

Hiermee is het mogelijk als het morgen gaat regenen er in je schoolagenda wordt neergezet dat je een paraplu moet meenemen.

Het leuke van IFTTT is dat je als gebruiker helemaal niet hoeft te ontwikkelen of moeilijke dingen hoeft te doen. Het is letterlijk het samenvoegen van een aantal blokken om een recept te maken waarin een actie gebeurd!

Wil je snel beginnen, klik dan hier op de link.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s